Lichaam vermiste vrouw gevonden

Dinsdagmiddag heeft de regionale recherche van de politie-eenheid Den Haag in het water van het recreatiegebied Alkmaarder– en Uitgeestermeer het levenloze lichaam gevonden van de vermiste Maria de Jesus dos Santos Gonçalves Santana.

43-jarige man

De vondst werd gedaan nabij de Kogerpolderbrug bij Starnmeer. Al sinds 28 augustus jl. doet de politie uitgebreid onderzoek naar de vermissing van deze 48-jarige vrouw. Op 11 oktober is in dit onderzoek een 43-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van moord c.q. doodslag. Hij zit nog vast.

Partner

Deze 43-jarige verdachte was de partner van de vermiste vrouw. De recherche zegt aanwijzingen te hebben dat hij betrokken is bij haar verdwijning. Het onderzoeksteam heeft eerder gezocht in het water langs de Neherkade (Laakhaven) in Den Haag en in de Handelskade en de Vliet in Rijswijk.

De politie is nog bezig om op basis van sporen en getuigen de ware toedracht van haar overlijden te achterhalen. Donderdag wordt sectie verricht op het lichaam. Daaruit zal ook de doodsoorzaak moeten blijken.