Lichaam vrouw opgegraven Landsmeer

De politie Zaanstreek-Waterland heeft donderdagmiddag het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen op een camping aan het Noordeinde in Landsmeer. Een 35-jarige vrouw uit Birmingham tipte afgelopen maandag de politie in Engeland dat er een lichaam van een vrouw zou zijn begraven op de camping in Landsmeer.

De vrouw zou vermoedelijk slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. De politie onderzoekt of het gaat om de in 2002 als vermist opgegeven, toen 21–jarige, Poolse vrouw. Verschillende media melden dat het inderdaad om een Poolse vrouw zou gaan. 

Medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing vonden een lichaam onder de grond, hebben sporenonderzoek verricht en speurhonden ingezet. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de sporen. Er zal sectie op het lichaam verricht worden om de identiteit van het slachtoffer te kunnen achterhalen.

De politie in Engeland heeft de 35-jarige vrouw, die de politie tipte, en een 39-jarige man uit Birmingham aangehouden en verhoord. De politie Zaanstreek-Waterland onderzoekt de zaak in samenwerking met de Engelse politie en zal om uitlevering van de twee verdachten vragen.