Lichamen dubbele moord gevonden

De politie heeft bij de zoektocht rond de voormalige woning van Lau G. twee lichamen gevonden. Gebitsanalyse heeft aangetoond dat het gaat om de in 2006 verdwenen Fouad Bendella (destijds 23) en Karim Fourkour (19). Zij verdwenen nadat ze volgens bekenden gingen inbreken bij een wietkwekerij, die was gevestigd in een pand van Lau G.

De twee mannen werden op twee meter diepte gevonden. Ze waren in plastic gewikkeld. Eerder waren geruchten dat de twee in zuur waren opgelost, maar daarvoor zijn geen aanwijzingen gevonden.

Het is nog niet duidelijk hoe de twee om het leven zijn gekomen. De lichamen zijn onderzocht met een scan waarop te zien is welke fracturen zijn veroorzaakt. De politie hoopt daar later op te zien hoe de twee om het leven zijn gebracht. In de loods waar de wietkwekerij stond, werden sporen van een grote plas bloed van beide slachtoffersgevonden.

Lau G. en zijn medeverdachte Geert G. zijn vanochtend geconfronteerd met de opgravingen. Zij reageerden volgens de officier van justitie 'nauwelijks' op de mededeling.

Lau G. werd vorige maand opgepakt nadat een voormalig medegevangene heeft verklaard dat G. had opgebiecht dat hij betrokken was bij de moorden. De politie wil niet zeggen of de lichamen op aanwijzingen van deze medegevangene zijn gevonden.

De zaak tegen Lau G. en Geert G. wordt 16 juni voortgezet. Lau G. heeft altijd ontkend iets met de verdwijning van de twee te maken te hebben.