Lichamen Etten-Leur: vader vermoordde kinderen

De 20-jarige Jefri en 9-jarige Melda, wiens lichamen zaterdag met die van hun vader in een woning in Etten-Leur zijn gevonden, zijn slachtoffer geworden van een familiedrama. De vader, Nekati Çelik, heeft zijn stiefzoon en dochter met een vuurwapen vermoord en daarna zelfmoord gepleegd.

De moeder van de kinderen was op dat moment niet in de woning aanwezig, en heeft volgens de politie geen rol bij de moorden gespeeld.

Bekende kreeg sms

De politie werd zaterdag 7 maart door een bekende van Çelik getipt. Hij had een sms gekregen van iemand die dacht dat Çelik zelfmoord zou gaan plegen. Dat bericht zag hij uren later, waarna hij naar de woning is gedaan. Toen niemand open deed en de telefoon niet werd opgenomen, heeft hij de politie gebeld.

De agenten zijn de woning binnen gegaan, en vonden de lichamen. Op dat moment was nog niet duidelijk wat er precies was gebeurd. Er waren wel vermoedens dat het ging om een familiedrama; het gezin had al langer problemen en daarvan waren de politie en Bureau Jeugdzorg op de hoogte.