Bekennende moordenaars vermoord (video)

De lichamen van 18 van de 20 toeristen die op 30 september zijn ontvoerd in Acapulco zijn waarschijnlijk woensdagavond gevonden in een gezamelijk graf onder cocospalmen in de buurt van de kustplaats. De politie ging er dinsdagavond al op af na een anoniem telefoontje, maar vond toen alleen twee lichamen die niet waren begraven. Op de lijken lag een briefje getekend door mannen van het relatief onbekende Onafhankelijk Drugskartel van Acapulco (CIDA): met de boodschap dat er onschuldige mensen zijn begraven die zijn gedood in opdracht van de CIDA. Woensdag verscheen de oplossing op You Tube. Video de de break.

Op de You Tube-video bekennen twee mannen de toeristen te hebben ontvoerd. Later blijkt dat het deze mannen zijn die op het massagraf van hun slachtoffers zijn gevonden.

Op 30 september werden in Acapulco 20 Mexicaanse toeristen ontvoerd. Het waren automonteurs uit de buurstaat Michoacan die voor een korte vakantie in een paar busjes naar Acapulco waren gereden. Vrijdag komen familieleden de lichamen identificeren maar er lijkt al geen twijfel meer te zijn.

In de video die op You Tube is opgedoken worden twee geboeide mannen ondervraagd, kennelijk door een lid van het CIDA. Eén van de twee legt uit dat het de bedoeling was de groep toeristen te ontvoeren naar elders maar dat ze zijn vermoord in een huis in de buurt omdat de onderneming te riskant werd gevonden. Hij legt uit dat de orders kwamen van een zekere Carlos Montemayor, een leider van de CIDA. De reden was wraak: de concurrerende Familia de Michoacan had hen een plaza (een vervoersknooppunt) afgenomen.

Als de 18 lichamen inderdaad die van de ontvoerde toeristen zijn, dan zijn zij alleen gebruikt als gruwelijke boodschap. De twee angstige mannen op de video ook, zij zijn kort na de opname afgeschoten.

{youtube}TplwzLLUtcE{/youtube}

Lees ook:

20 toeristen ontvoerd in Acapulco

Crimesite Dossier Mexico over het hoe en waarom van de drugsoorlog in Mexico.