Lid harde kern Ajax opgepakt

De politie heeft opnieuw een lid van de harde kern van Ajax-supporters hebben aangehouden. Hij zou geweldadige incasso’s hebben gedaan voor twee andere verdachten, die al in november vorig jaar werden aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en drugshandel. NRC Handelsblad schrijft vandaag dat de man is veroordeeld voor de bestorming van het supportershonk van ADO Den Haag tot vier jaar cel voor, waarvan twee voorwaardelijk. Hij heeft ook meermalen een stadionverbod opgelegd gekregen.

Sinds eind november vorig jaar zijn vijftien supporters van de harde kern van Ajax aangehouden op verdenking van onder meer lidmaatschap van een criminele organisatie die handelt in drugs. Er zitten er nu nog dertien vast.

‘Voor zover bekend hebben of hadden alle verdachten een seizoenskaart voor vak 410. De politie vermoedt dat tot op de tribune en tot in het supportershome in cocaïne werd gehandeld, aldus de NRC.

Burgemeester Van der Laan legde vorige maand tien fanatieke Ajax-supporters een groepsverbod op. De aanhangers moeten zich tijdens wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal in de ArenA op het politiebureau melden en mogen zich maximaal met drie man in de binnenstad van Amsterdam op straat bevinden.

Lees ook:

Groepsverbod voor ‘criminele’ Ajax-fans

Ajax fans blijken coke-dealers