‘Lid Kinahan-clan opgepakt in Amsterdam’ (UPDATE)

Verschillende media melden dat er een vooraanstaand lid van de Kinahan-clan is opgepakt in Amsterdam. Dat zou zondagavond zijn gebeurd, nadat er iemand op het Rembrandtplein werd bedreigd met een vuurwapen. Volgens het Parool werden na de bedreiging vier mannen aangehouden, afkomstig uit Groot-Brittannië en Ierland. 

Het Parool meldt inmiddels ook, op basis van Ierse bronnen, dat twee van de vier aangehouden mannen leden zijn van de Kinahan-clan is. Het zou gaan om Gareth C. (1987) en Daniel M. (1993). C. zou een prominent enforcer zijn van de Kinahan-clan. Hij werd eerder veroordeeld voor onder andere cocaïnehandel, wapenbezit en bedreiging. In de eerste berichten in Ierland was er overigens nog sprake van de aanhouding van drie mannen.

Café

Gisteravond, even voor 21.00 uur sprak een man een politieagent aan. Hij zou met een vuurwapen bedreigd zijn door een man die daarna een café op het Rembrandtplein was binnengegaan. Verschillende politieagenten zijn daarop het café in gegaan en hebben de man aangehouden. Daarbij werden ook nog drie anderen gearresteerd. In totaal hadden de vier mannen drie vuurwapens op zak.

Twee van de verdachten zijn 29 jaar en de andere verdachten zijn 37 en 23 jaar.  Alle vier de verdachten zitten vast en worden voorgeleid.

Kinahan

De Kinahan-clan is een beruchte bende in Ierland, die een vete uitvecht met een andere vooraanstaande Ierse criminele familie: de Hutch-clan. Volgens de Ierse pers zou er in februari 2016 op Schiphol een vredesbespreking zijn geweest tussen de twee bendes. Daarbij zou ook Christy Kinahan, alias de Dapper Don, aanwezig zijn geweest. Dapper Don is de leider van de Kinahan-clan. De meeting leverde geen resultaat op: de vete tussen de twee families is er alleen maar bloediger op geworden.

Noffel

De beruchte Amsterdams-Marokkaanse crimineel Naoufal ’Noffel’ F. werd vorig jaar aangehouden in een appartement dat eigendom was van de Kinahans. Hij wordt binnenkort overgeleverd aan Nederland.