Lijken gevonden in Nunspeet en Rotterdam

De politie in Nunspeet doet onderzoek na het aantreffen van een dode vrouw in het Zanderbos. De technische recherche en het NFI zijn bezig met een uitgebreid sporenonderzoek. Tegelijkertijd is de politie in Rotterdam bezig met onderzoek naar een stoffelijk overschot van een man dat in het water dreef.

In Nunspeet sluit de politie een misdrijf niet uit, maar een andere doodsoorzaak wordt ook niet uitgesloten. Omdat het lichaam in een bosgebied is aangetroffen, vergt het sporenonderzoek de nodige tijd.  Het onderzoek is gisteravond in verband met de duisternis afgebroken, en is vandaag voortgezet. Afgelopen nacht is het lichaam bewaakt door de politie. Forensisch rechercheurs van de politie Oost-Nederland krijgen vandaag hulp van specialisten van het NFI bij het onderzoek.

Stefan Verkerk on Twitter

Rotterdam

Woensdagmorgen werd in het water bij de Posthumalaan in Rotterdam het stoffelijk overschot van een man gevonden. Een voorbijganger zag het lichaam drijven en belde de politie. Mogelijk gaat het om de sinds 1 januari vermiste Pool Tomasz Kosmala. De 20-jarige man verdween in de nieuwjaarsnacht toen hij met vrienden de jaarwisseling vierde bij de Erasmusbrug. Toen zijn vermissing werd gemeld, werd een zoekactie gestart. Omdat de politie vermoedde dat de man in het water was gevallen, werd meerdere keren op en rond het water in de omgeving van de Erasmusbrug gezocht. Mogelijke getuigen werden gehoord en beschikbare camerabeelden werden bekeken.

Defensie Duikgroep

Vandaag was in samenwerking met de Defensie Duik Groep van de Marine een zoektocht in de omgeving van de Erasmusbrug gepland, omdat er uit het onderzoek aanwijzingen waren gekomen dat er zich op die plaats mogelijk een stoffelijk overschot zou bevinden. De zoektocht wordt ondanks de vondst van vanmorgen voortgezet, om die mogelijkheid uit te sluiten. Het onderzoek richt zich nu op het officieel vaststellen van de identiteit en doodsoorzaak van de gevonden man.