Lijk in auto: man blijkt geslagen en gestoken

De 29-jarige Eindhovenaar die donderdag 2 mei dood werd aangetroffen in een auto op een bospad in Waalre is met een hard voorwerp meerdere malen op zijn hoofd geslagen en gestoken. Dat bleek vrijdag uit een pro forma-zitting in de rechtbank Den Bosch. De twee verdachten, Pascal K. (31) en Michel van A. (31) wijzen naar elkaar maar zeggen wel allebei 'hun aandeel' in de zaak te hebben.

Door @Michael de Hoogh

Toen het slachtoffer in mei van dit jaar werd gevonden in een auto in Waalre onstonden er meteen verhalen over het slachtoffer. De vondst werd namelijk gedaan dichtbij de woning van de omstreden en bedreigde advocaat Marcel Senders. Hij bleek het niet te zijn. Het slachtoffer is de 29-jarige Mohamed A. uit Eindhoven.

Geslagen en gestoken

Tijdens de pro forma-zitting van vrijdag bleek dat het slachtoffer meerdere malen met een hard voorwerp op zijn hoofd is geslagen en dat hij is gestoken. De 31-jarige Pascal K. uit Eindhoven en Michel van A. (31) uit Valkenswaard worden verdacht van moord. Beide mannen zouden het slachtoffer vaag kennen. De een wat beter dan de ander.

Motief

Over het motief van de moord is niet veel duidelijk geworden. Pascal K., die op de zitting aanwezig was, zegt dat hij er wel bij was, maar dat hij niets heeft gedaan. Hij heeft naar eigen zeggen wel zijn aandeel gehad in gebeuren na de moord, mogelijk doelt hij op het wegwerken van het lichaam. Michel van A., die zijn gezicht niet liet zien in de rechtbank, wijst op zijn beurt weer in de richting van medeverdachte K.

PBC

De officier van justitie deed een verzoek aan de rechtbank om beide mannen tegelijk in het Pieter Baan Centrum (PBC) te laten observeren om ook te kunnen zien hoe de mannen op elkaar reageren. Dat verzoek heeft de rechtbank afgewezen. Er zou genoeg rapportage zijn over K., die zei niet bij Van A. in de buurt te willen komen. 'Ik wil overal aan meewerken, maar ik ga niet met hem onder één dak. Ik ben al meerdere malen bedreigd', zei K. ter zitting. Van A. moet nog wel worden onderzocht in het PBC.

De zaak is aangehouden tot januari volgend jaar.