Lijk in auto: twee verdachten doodslag

Pascal K. (31) en Michel van A. (31) worden beiden verdacht van doodslag op de 29-jarige Eindhovenaar Mohamed A. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend gemaakt tijdens een zogenoemde pro formazitting in de rechtbank in Den Bosch. Het slachtoffer werd op donderdag 2 mei dood aangetroffen in een auto op een bospad in Waalre.

Tijdens de vorige pro formazitting in de rechtbank in Den Bosch werd al duidelijk dat het slachtoffer door messteken en een klap met een hard voorwerp om het leven was gebracht.

Pascal K., zei tijdens een vorige zitting dat hij er wel bij was, maar dat hij niets heeft gedaan. Hij heeft naar eigen zeggen wel zijn aandeel gehad in het gebeuren na de moord, mogelijk doelt hij op het wegwerken van het lichaam. Michel van A., die nog onderzocht wordt in het Pieter Baan Centrum (PBC) wijst op zijn beurt weer in de richting van medeverdachte K.

Het OM gaat de twee verdachten vervolgen voor doodslag.

De vondst van het lichaam van de 29-jarige Einhovenaar Mohamed A. zorgde voor veel speculaties in de media. De auto waar het lijk werd gevonden, stond namelijk dichtbij de woning van de omstreden Waalrese advocaat Marcel Senders, die eerder al een keer beschoten was.

Lees ook:

Lijk in auto: man blijkt geslagen en gestoken