Lijken twaalf Mexicaanse kartelleden achtergelaten in pick-uptruck

Het Mexicaanse drugskartel Michoacán (LFM) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord op twaalf vermeende leden van het Jalisco Nueva Generación-kartel (CJNG), wiens lichamen afgelopen weekend werden achtergelaten in een rode pick-uptruck in Huetamo, in de staat Michoacán.

‘Verlaat Moederdagcadeau’

Op een lijk lag een stuk karton met daarop de tekst: ‘Een verlaat Moederdagcadeau voor “Chito Cano”. De tekst is ondertekend door de Michoacán-familie. Chito Cano geldt als luitenant van de CJNG, een drugskartel dat in Michoacán en Guerrero, het grensgebied van Mexico, een bloedige bendeoorlog uitvoert met Michoacán (LFM).

Uiteengereten lijk

Eerder in de week stuurde Chito Cano een meedogenloze boodschap met een uiteengereten lijk van een van hun rivalen. Er werd ook een videoboodschap online geplaatst waarin werd bevestigd dat ze alle mensen van de staat Mexico steunen en een open uitnodiging doorgeven aan iedereen die lid wil worden van de CJNG om ‘de ratten’ van het kartel in Michoacán te ‘elimineren’, die ‘verantwoordelijk zijn voor een enorme hoeveelheid geweld in die staat’.