Lil’ Kleine weer vrijgelaten na mishandeling vriendin op Ibiza (UPDATE2)

De Amsterdamse rapper Lil’ Kleine (Jorik Scholten, 26) is zaterdagnacht op Ibiza gearresteerd door de Spaanse politie op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes (31). Dat gebeurde na een openingsfeest in hotel Oku in San Antonio. Na een politieverhoor is hij maandagmiddag vrijgelaten. Inmiddels zou het Spaanse Openbaar Ministerie de zaak hebben geseponeerd, zo meldt RTL Boulevard.

Lil’ Kleine zat na de mishandeling verstopt in het hotel, maar werd uiteindelijk rond 03.00 door de politie gearresteerd. Na een nacht in de cel te hebben doorgebracht is de rapper volgens Periódico de Ibiza maandagochtend overgeplaatst naar de rechtbank van Ibiza om zich te verantwoorden voor de mishandeling. Inmiddels is hij op vrije voeten en zou het Spaanse OM de zaak hebben geseponeerd.

Vaes, de moeder van hun zoontje, zou zaterdagnacht gewond, bebloed en met gescheurde kleding de hotellobby zijn binnen gerend, waarna de receptionist de politie waarschuwde.

Een vermeende fles die door Lil’ Kleine zou zijn gegooid bleek een gooi met een telefoon te zijn geweest. De mobiele telefoon van Jaimie Vaes en de hotelkamer van het stel zou compleet zijn vernield.

Zijn vriendin heeft de aanklacht teruggetrokken en zou inmiddels weer in Nederland zijn.