Limburger die agent in politieauto knock-out trapte voor rechter

Op donderdag 21 februari begint in de rechtbank in Roermond de rechtszaak tegen een 50-jarige Gennepenaar die wordt verdacht van poging tot doodslag op twee agenten op 31 mei 2018 in Gennep. De verdachte trapte vanaf de achterbank de bestuurder van de politiewagen tegen het hoofd. Hij wordt tevens verdacht van mishandeling van nog twee andere personen.

Bewusteloos

De politie greep in na een melding dat een agressieve man zijn buren had mishandeld in Gennep. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Tijdens het transport naar het cellencomplex in Venlo wist de arrestant met handboeien om en een agent naast zich een trap naar voren uit te delen aan de agent die het voertuig bestuurde. Door de mishandeling raakte de agent kort bewusteloos en had geen controle meer over de politieauto. Op de Brabantweg in Gennep ter hoogte van het viaduct boven de N271 kreeg de wagen daardoor een bijna-aanrijding.

De agent maakte het na de mishandeling naar omstandigheden goed. De politie was na het incident op zoek naar getuigen van de bijna-aanrijding en dan met name naar de bestuurder van een rode auto die ternauwernood niet geraakt werd.