Limburger liet schoonouders overvallen

De 54-jarige Theo H. uit Roermond zit vast vanwege een overval op zijn ex-schoonouders. H. zou tegen Albanese criminelen hebben gezegd dat ze zijn ex-schoonouders moesten overvallen, en beloofde een buit van 600.000 euro. Dat melden de Limburgse kranten zaterdag. H. wordt ook verdacht van faillissementsfraude.

De FIOD deed daarom dinsdag een inval bij de moeder van H. Zelf zat Theo H. al vast, naar nu blijkt vanwege de overval op zijn voormalige schoonouders. De Albanezen hebben de schoonouders, die in een villa in België wonen, inderdaad overvallen. De buit viel echter tegen, en daarom werd H. zelf afgeperst door de criminelen. Zijn nieuwe partner werd gegijzeld en H. moest het geld dat hij had beloofd zelf ophoesten.

Miljoenen weggesluisd

H., die tegenwoordig in Belgisch-Limburg woont, stapte in plaats daarvan naar de politie. Eén van de Albanezen verklaarde in een verhoor dat de overval het idee van H. was. Die ontkent dat.

In Nederland wordt H. dus verdacht van faillissementsfraude en witwassen. H. had enkele verzekeringsbedrijven, en daarvan zijn in de afgelopen jaren er twee failliet gegaan. Hij zou voor dat faillissement miljoenen euro’s hebben weggesluisd.