Limburgers verkochten voor 10 miljoen aan pillen

De twee Limburgers die zijn opgepakt voor handel in pillen in Duitsland, hebben voor tien miljoen euro illegale medicijnen verhandeld. Het gaat om onder meer erectiepillen, afslankmiddelen en medicijnen tegen haaruitval. De twee zouden leiding geven aan een criminele organisatie met leden in Nederland, Duitsland en Oost-Europa.

De pillen zouden van buiten Europa worden ingevoerd en daarna in Duitsland met grote winst worden verkocht. Dat meldt het Openbaar Ministerie in het Duitse Aken tegen Limburgse media. De twee Limburgers werden dinsdag opgepakt en zitten in een Nederlandse cel in afwachting van hun uitlevering.

Beslag op honderdduizenden pillen

De FIOD viel dinsdag bij de mannen binnen. Er werden toen honderdduizenden pillen en dure auto’s in beslag genomen. Ook werd een busje van een seksclub in Maaseik meegenomen. Rond de huizen van de verdachten werd ook gezocht. Zo is er in de tuinen van de mannen gegraven.

In het grensgebied werd een groot aantal Duitse agenten en douanebeambten ingezet om een aantal woningen te doorzoeken. Bij die actie is niemand opgepakt.

Duitsland heeft inmiddels om de uitlevering van de mannen gevraagd. Naast de handel in illegale pillen, worden ze ook verdacht van belastingontduiking. Als de pillen legaal waren verhandeld, zou er een miljoen euro naar de Duitse staatskas zijn gegaan. Mogelijk zijn er ook medicijnen in andere landen verkocht.