Limburgs leasebedrijf failliet: ‘miljoenen naar Dubai’

Twee verdwenen uitbaters van een failliet leasebedrijf in Maasbracht hebben miljoenen euro’s uit de bedrijfskas naar Dubai overgemaakt, een goudrekening leeggehaald en bitcoins weggesluisd. Dat schrijft De Telegraaf over de zaak van Car Driver Deals. Ongeveer 2.100 gedupeerden, die zo’n 17 miljoen euro vooruit hadden betaald kunnen fluiten naar hun geld.

Spoorloos

De Telegraaf baseert zich op onderzoek door curatoren en advocaten van gedupeerden. Advocaat Olivier van Hardenbroek denkt dat de FIOD en justitie in actie zullen komen nu de omvang van de fraude duidelijk is.

De leasemaatschappij van Geert (62) en Jan (60) Golsteijn kwam al begin juni in opspraak. Plotseling ging hun bedrijf huurauto’s van duizenden klanten invorderen. Het bedrijf bleek een betalingsachterstand te hebben bij vijftig verhuurbedrijven in heel Nederland. Inmiddels blijkt dat het bedrijf zelf helemaal geen eigen auto’s had, in tegenstelling tot wat werd beweerd.

Maar sommige klanten van Car Driver Deals hadden voor jaren vooruitbetaald omdat hen een goedkoop tarief was voorgespiegeld. Nadien zijn de twee broers spoorloos gebleven.

Goudrekening

Uit onderzoek van de curatoren zou blijken dat zeker twee miljoen euro door de broers naar rekeningen in Dubai is overgemaakt. Verder blijkt een goudrekening van zes ton leeg te zijn, net als een wallet met een onbekend aantal bitcoins.

Advocaat Van Hardenbroek is er inmiddels van overtuigd dat er sprake is geweest van pure oplichting, en geen faillissement door tegenvallende resultaten.

Behalve de leaserijders zijn er ook gedupeerden die tegen hoge rentes geld hadden gestoken in zusterbedrijfjes van het verhuurbedrijf.