Limburgse burgemeester bedreigd met vuurwapen

Volgens De Limburger is twee weken geleden de burgemeester van de Limburgse gemeente Voerendaal bedreigd door een gemaskerde man met een handvuurwapen. Hij stapte met een bivakmuts op de weg op toen de burgemeester langs kwam rijden en richtte een vuurwapen.

Buiten de media

Vervolgens liep hij naar zijn auto terwijl burgemeester Wil Houben met grote snelheid doorreed. Het gebeurde op 26 februari rond half tien in de ochtend op de Retersbekerweg. Het incident is tot nu toe bewust buiten de media gehouden.

Twee uur

Uit het politieonderzoek blijkt dat de man waarschijnlijk twee uur heeft staan wachten voordat hij de weg opstapte. Houben twijfelt er niet aan dat de bedreiging aan hem gericht was, ‘in mijn functie als burgemeester’. Hij heeft afgesproken met het Openbaar Ministerie om verder niets te zeggen. Houben heeft aangifte gedaan.

Woonwagenkampjes

In de gemeente Voerendaal zijn in 2017 drie grotere acties geweest tegen georganiseerde criminaliteit. Op het terrein van een autohandel werd een xtc-lab aangetroffen. Op twee woonwagenkampjes waren invallen waar drugs, wietplantages, wapens en veel cash geld in beslag is genomen. Sommige chalets werden gesloten.

Na een van die acties werd in juni vorig jaar de auto van een wethouder in brand gestoken. Er zijn toen extra veiligheidsmaatregelen bij het stadhuis en de woningen van wethouders, ambtenaren en de burgemeester getroffen.