Limburgse drugsbaron gearresteerd

Drugsbaron Peter van D. uit het Limburgse Schinveld is aangehouden in zijn villa nadat justitie daar een som contant geld had gevonden. De doorzoeking van de woning vond plaats op verzoek van justitie in Duitsland.

‘We hebben een rechtshulpverzoek uit Duitsland gekregen om het huis van Peter van D. te doorzoeken. Daar zijn we op ingegaan’, zegt een woordvoerder van het openbaar ministerie in Maastricht tegen De Limburger. ‘De actie was niet gericht op hem zelf. Maar hij was wel betrokken bij een zaak in Duitsland. Van D.’s adres in Schinveld is daarbij naar voren gekomen’ aldus de woordvoerder.

Zwembad

Bij de actie werd ook het zwembad van Van D. leeg gepompt. Het is niet bekend of daar (ook) geld is gevonden. Van D. wordt verdacht van witwassen. Hij zal niet aan Duitsland worden overgeleverd.

Pillenkoning

Peter van D. (62) was een van de eersten die aan het begin van de jaren negentig grootschalig xtc wist te produceren. Vandaar zijn bijnaam de “Pillenkoning”. Hij verkreeg een stevige reputatie. Zelf is hij meerdere keren doelwit van een aanslag geweest, maar hij overleefde iedere keer. Zijn naam viel ook even in verband met 4 doden in Hilvarenbeek, maar daarvoor is hij nooit vervolgd.

Greg Remmers

Voor handelen in drugs met Greg Remmers kreeg Van D. in 2000 een celstraf van ruim 2 jaar. Zes jaar later wordt hij in België veroordeeld tot 8 jaar cel voor hasjsmokkel.

4,3 miljoen euro

Een poging van justitie om Peter van D. 4,3 miljoen euro te ontnemen in verband met een xtc-smokkel liep spaak door een technisch foutje met de dagvaarding.

Peter van D. staat op nummer 80 in de Crime Top 100.