Limburgse makelaar vast in drugsonderzoek

Een bekende Limburgse makelaar zit sinds zondag in België vast op verdenking van grootschalige drugshandel- en productie. Het gaat om Harry van L. (69) uit Weert die al enige dagen op de vlucht was voor de politie. 

9500 planten

Vorige week meldden Belgische media over een inval op het Belgische landgoed van Van L., Schootsheide in Elen (Dilsen-Stokkem). De politie vond daar een xtc-laboratorium en een wietplantage van 9500 planten. Zeven mensen zitten daarvoor vast. Onder de arrestanten zijn Chris N., de zakelijke partner van Van L., een andere Nederlander en vijf Vietnamese mannen met Tsjechische identiteitskaarten. Harry van L. en Chris N. (49) hebben in Elen een groot bedrijf dat asperges produceert. De politie blijkt de handel en wandel van Van L. al geruime tijd te hebben geobserveerd.

Miljoen pillen

In het xtc-labje stonden grondstoffen waarmee volgens de politie een slordige miljoen pillen kunnen worden gemaakt. De ontmantelde plantage zette volgens de recherche jaarlijks een miljoen euro aan wiet in de markt. aan omzet per jaar. Het xtc-lab werd ontdekt in een schuurtje. Daar vond de politie grondstoffen voor de productie van bijna een miljoen pillen.