Limburgse MC-verdachten maand langer vast

Vrijdag heeft de raadkamer van de rechtbank in Maastricht besloten dat de 17 mensen die zijn opgepakt tijdens de grote actie tegen de Bandidos van vorige maand nog dertig dagen in gevangenhouding blijven.

President

De 17 verdachten zijn op 27 mei 2015 aangehouden bij een grote politieactie in heel Limburg. Ook de president van de Bandidos Harrie R. werd daarbij opgepakt. De raadkamer is van oordeel dat er ernstige bezwaren zijn en dat er gronden zijn die het voortduren van de voorlopige hechtenis rechtvaardigen.

Beperkingen

Voor alle verdachten geldt dat de aan hen opgelegde beperkingen voorlopig blijven voortduren. Als het Openbaar Ministerie na dertig dagen vindt dat de verdachten nog langer in voorarrest moeten verblijven, moet dit opnieuw worden voorgelegd aan de raadkamer.

Pro forma

Voordat de maximale tijd dat de verdachten in voorarrest mogen zitten verstrijkt, komen de zaken op zitting. Dit zal dan waarschijnlijk een pro-forma zitting zijn; een zitting waarbij de zaken nog niet inhoudelijk behandeld worden maar de rechtbank alleen zal oordelen over eventuele voortduring van de voorlopige hechtenis en onderzoekswensen. Een definitieve zittingsdatum is op dit moment nog niet bekend.