Link Eindhoven en Urk in onderzoek synthetische drugs

De politie doet onderzoek naar personen die met drugsafval in de weer geweest zijn in Eindhoven en in Urk. Twee in Eindhoven achtergelaten busjes blijken ook bij een loods in Urk geweest te zijn.

Giftig

Begin oktober 2018 werden twee witte busjes met drugsafval aangetroffen aan de Offenbachlaan in Eindhoven, één van de busjes brandde pal onder het balkon van een flatwoning uit. Zaterdagavond 6 oktober bleek dat uit een busje giftig drugsafval lekte. De andere bus werd de volgende ochtend 400 meter verderop in brand gestoken.

Rode jas

Uit politieonderzoek blijkt dat beide busjes enkele dagen eerder bij een loods in Urk zijn geweest. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de busjes eerder die week arriveren bij een loods in Urk, enkele dagen voordat de busjes worden aangetroffen in Eindhoven.

Op dinsdag 2 oktober arriveerde de eerste witte bus bij de loods. Buiten het zicht is daar er vermoedelijk drugsafval ingeladen. Na enige tijd vertrok het busje weer. Enkele dagen later, op vrijdag 5 oktober, verscheen de tweede bus. In dat voertuig zaten twee mannen, van wie er een opvallende rood/roze jas droeg. Het busje vertrok volgens de politie volgeladen met drie inzittenden. Enkele minuten later kwamen ze terug om weer spullen in de bus te laden.

https://youtu.be/hIHuqAYxaZ4