Liquidatie topfiguur Golf-kartel (VIDEO)

De 35-jarige Manuel Cardenas Medina, alias El Manny, is vorige week doodgeschoten terwijl hij met zijn Mercedes stopte voor de ingang van zijn zwaar beveiligde huis in Monterrey, in het noordoosten van Mexico. Op camerabeelden is te zien dat er naast El Manny een auto stopt. Vanaf de bijrijdersplaats wordt geschoten. Video na de break. 

El Manny (foto) werd door een huurmoordenaar fataal geraakt in zijn nek. Nadat hij was getroffen reed hij nog enkele meters met zijn auto, die tot stilstand kwam tegen een hek. De vrouw en kinderen van Cardenas bleven ongedeerd.

El Manny is de zoon van Mario “El Gordo” Cardenas (M-1), die vroeger één van de leiders van het Golf-kartel was, het kartel dat vooral macht heeft aan de oostelijke kant van Mexico. El Manny is ook de neef van Osiel Cardenas Guillen, de oprichter van Los Zetas. Beide leiders zitten in de gevangenis. El Gordo (de dikke) zit in Mexico, Guillen in de VS.

Los Zetas was oorspronkelijk de op militaire leest geschoeide gewapende arm van het Golf-kartel, in 2010 gingen Los Zetas hun eigen weg en ontstonden intern bloedige conflicten in het Golf-kartel.