‘Slachtoffer Breda was handelaar’ (UPDATE)

In de Lunetstraat in Breda is vrijdagavond laat een man doodgeschoten. Volgens BN/De Stem  gaat het vermoedelijk om de 60-jarige Bredanaar Peet van der Linde (foto). Hij woonde op het woonwagenkamp aan de Bredase Edinsonstraat.

Handelaar

Volgens verschillende media is de man een bekende uit het criminele milieu. Een doorgaans betrouwbare bron zegt tegenover Crimesite dat Van der Linde vooral ‘een handelaar’ was, onder meer in horloges en auto’s. De politie houdt er sterk rekening mee dat het gaat om een liquidatie. Familie van het slachtoffer is ter plaatse geweest.

Het incident gebeurde vlakbij bij het Dijkplein, op een steenworp afstand van café ’t Hoekske. Er waren volgens getuigen zeven of acht schoten. Een getuige zei tegen BN/De Stem: ‘Toen we uit ons raam naar buiten keken, zagen we een man liggen. Een man met een zwarte muts rende weg en stapte bij iemand in een donkere auto die met een rotgang wegreed.’

Uitgebrand

Volgens de politie wordt onderzocht een auto die rond 01.40 uitbrandde op de Gilzeweg in Bavel met het incident te maken heeft. Ook in het nabijgelegen Belgische Essen, net over de grens, is een auto uitgebrand, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. Het is een BMW die op de Wezellaan in Essen werd achtergelaten.