Liquidatie Erraghib door mannen in regenkleding

Samir Erraghib, die op 17 april van dit jaar werd doodgeschoten bij zijn huis, werd geliquideerd door twee mannen die gekleed waren in regenpakken en bivakmutsen. Dat bleek tijdens een pro forma-zitting vandaag in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam. Er zijn twee verdachten in deze zaak: Bowy T. en Abdelghani El H.

Door Timo van der Eng

De voorlopige tenlastelegging tegen de twee is het plegen van moord, dan wel doodslag. Wellicht komen daar in een later stadium nog bij: poging tot doodslag op het dochtertje van Erraghib (ze zat naast hem toen haar vader werd geliquideerd.) en verboden wapenbezit.

Twee Walthers

Het Openbaar Ministerie zegt al veel bewijs te hebben verzameld tegen de twee verdachten. Zo werden er in de BMW waarin de schutters zaten te wachten totdat Erraghib naar buiten kwam, twee Walthers aangetroffen. Ook vond de recherche een tas met munitie in de auto. Op de tas werd het DNA van Bowy T. aangetroffen. In die tas zaten niet alleen kogels voor de twee handvuurwapens, maar ook munitie voor een kalasjnikov. In de Nedereindse Plas, vlak bij het plaats delict, werd door de politie enkele dagen na de liquidatie een kalasjnikov gevonden. 

Regenkleding en bivakmutsen

Getuigen hebben twee identiek geklede mannen gezien die op zondagochtend 17 april hebben geschoten op Samir Erraghib. Omdat hun vluchtauto niet wilde starten zijn de twee weg gerend. Ze waren gekleed in regenpakken en droegen bivakmutsen, zo bleek tijdens de zitting

El H. werd al snel na de schietpartij opgepakt. Hij had zich verstopt in een tuinhuisje. In het tuinhuisje werd ook een tas gevonden met daarin regenkleding, handschoenen, een bivakmuts, enkele blackberry’s en kapotgeknipte simkaarten. Op deze spullen werd het DNA aangetroffen van verdachte El H.

Schotresten

In een sloot in de buurt van de liquidatie werden ook nog een ander paar handschoenen en een regenpak gevonden door de politie. Daarop zat het DNA van Bowy T.

Ook werden op de regenkleding en bivakmutsen schotresten aangetroffen.

De advocate van Bowy T. deed het verzoek om de voorlopige hechtenis van haar client te schorsen, maar de rechtbank willigde dat verzoek niet in.

De volgende zitting vindt plaats op 6 september. Dan is het einddossier nog niet gereed. Inhoudelijk zal de zaak daarom dan nog niet beginnen.

Eerdere berichten hier en hier.