Liquidatie horeca-magnaat in Marbella (VIDEO)

Bij het Spaanse Marbella is maandagochtend de eigenaar van verschillende horeca-gelegenheden in de ultradure jachthaven Puerto Banús geliquideerd. Het is een 49-jarige Spanjaard van Marokkaanse afkomst die lokaal bekend staat als “Marcos”.

Wapens herladen

Hij werd onder vuur genomen rond 03.00 in de ochtend, waarschijnlijk met pistolen, door twee personen die hem hadden opgewacht bij de toegangsdeur van zijn villa. De schoten vielen in één van de duurste delen van San Pedro de Alcántara, in de wijk Las Petunias, tussen Guadalmina en Puerto Banús. In totaal werden meer dan 20 schoten gelost, Marcos werd 14 keer geraakt. De schutters zouden hun wapens nog hebben herladen. Het slachtoffer werd benaderd aan de bestuurderskant en probeerde weg te komen via het portier aan de bijrijderskant.

Bentley

“Marco” of “Marcos” Yaqout (echte voornaam Abdelhadi) woonde al zijn hele leven in Marbella en was plaatselijk een bekende figuur. Hij zou eigenaar zijn geweest van zeker vijf clubs en bars waarvan enkele op de allerduurste lokatie (“primera línea“) aan het water van de jachthaven. Hij zou mede-eigenaar zijn van de nachtclub TIBU, in het straatje achter de jachthaven, samen met de Linekers Group, van de broer van ex-voetballer Gary Lineker.

De ondernemer had geen strafblad, aldus Spaanse media. Op het moment van de liquidatie reed Marcos in een Bentley met buitenlands kenteken.

De afdeling georganiseerde criminaliteit van de Nationale Politie heeft de zaak in onderzoek en zegt alle scenario’s open te houden.