Liquidatie in Amstelveen

In Amstelveen is vrijdagmorgen het lichaam van een 45-jarige Amsterdammer gevonden. Hij is waarschijnlijk donderdagavond doodgeschoten. Buurtbewoners hebben schoten gehoord. De politie gaat ervan uit dat hij het slachtoffer is van een afrekening in het criminele circuit.

Donderdag rond half twaalf 's avonds heeft een buurtbewoner drie schoten gehoord. Vlak daarna volgden nog eens twee schoten en reed er een auto weg, meldt de regionale omroep AT5. Meerdere buurtbewoner hebben hetzelfde gehoord. Zij hebben de politie gebeld.

De agenten zijn toen poolshoogte wezen nemen. Er werden wel hulzen gevonden, maar de dode man hebben de politieagenten niet gezien. Zijn lichaam werd vrijdagochtend gevonden door een voorbijganger.

De politie vermoedt dat de man donderdagavond is beschoten, waarna hij naar de bosjes is gerend waar de man de volgende ochtend is gevonden. Daar is hij waarschijnlijk doodgeschoten.

De politie heeft vrijdag de buurt afgezocht met metaaldetectoren en speurhonden. Wat dat heeft opgeleverd is niet duidelijk.