Geliquideerde sportschoolhouder ‘had geen vijanden’ (UPDATE4)

De maandagavond doodgeschoten sportschoolhouder Saban Berk had voorzover bekend ‘geen vijanden’, zo laat een familielid aan Crimesite weten. Hij had twee jaar geleden wel ‘de oom van zijn zoon in elkaar geslagen’. Kort daarna is hij beschoten. Over een mogelijk motief voor de moord is nog helemaal niets duidelijk.

(beeld Joost van der Wegen)

Maandagavond omstreeks 21.20 werd Berk geliquideerd op de Papaverweg in Amsterdam-Noord. Hij werd door zijn hoofd geschoten. De vluchtauto van de dader(s) was volgens de politie een zilverkleurige BMW en een Belgisch kenteken dat met een 1 begon. De zilveren BMW is waarschijnlijk maandagavond aangetroffen, zonder kentekens, op de Wibautstraat in Zaandam. Er is verder niets bekend over de daders.

Het slachtoffer lag op straat tegenover een meubelzaak, annex Thaise massagesalon. Op Facebook meldden verschillende mensen maandagavond al direct dat het zou gaan om Saban Berk. Dat is nog niet bevestigd door de politie.

Saban Berk was thaiboks-expert en een leerling van Jan Plas van Mejiro Gym, één van de mensen die het thaiboksen in Nederland introduceerde. Berk gaf les in zijn Saban Gym in Amsterdam-Noord.

Berk verscheen van tijd tot tijd in het Amsterdamse nieuws, bijvoorbeeld als hij zich druk maakte om hardrijders in de Florabuurt en over de naamsverwarring die er was met Saban B. de veroordeelde vrouwenhandelaar, met hij niets te maken wilde hebben.