Liquidatie in Amsterdam-Osdorp (UPDATE)

De man die vannacht bij een schietpartij op de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp is doodgeschoten is volgens Het Parool de 37-jarige Ghanees A.N.. Hij stond niet bekend als zware crimineel. Hij woonde al een tijd in Amsterdam en zou volgens de krant lid zijn van een kerkgemeenschap waarvan veel Ghanezen deel uitmaken.

Hij werd woensdagnacht tegen 02.30 op straat doodgeschoten. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor. Getuigen spreken van twee salvo’s uit een automatisch wapen. Hulpverleners arriveerden rond 02.30 uur op de Wolbrantskerkweg, toen was het slachtoffer zwaargewond maar hij overleed een paar ogenblikken later. Een buurtbewoner zei tegen RTV-Noord-Holland dat de dader wegreed in wat leek te klinken als een ‘sportieve auto’.

Meer dan 30 kogels

Er zijn zeker dertig kogels afgevuurd, te oordelen naar het aantal hulzen dat op straat is terechtgekomen. In het Parool zeggen getuigen: ‘Het was een laag, dof geluid, snel achter elkaar.’ ‘Het duurde zeker vijf seconden. Door mijn gordijnen heen zag ik lichtflitsen.’ Sommige getuigen zagen kort na de schietpartij een donkergekleurde auto wegrijden. Een getuige spreekt van een dader met donkere huidskleur.