Liquidatie in Paramaribo op Amsterdammer (UPDATE)

Maandagmorgen vroeg is in Paramaribo een schietpartij geweest waarbij een dode en een gewonde zijn gevallen. Het gebeurde in een café op de hoek van de Heliumstraat en de Wolframstraat in Paramaribo-Noord. De Surinaamse politie heeft aan Crimesite bevestigd dat het gaat om de Amsterdammer Marchano Pocornie (37, foto).

08.00

Het incident deed zich voor om 04.00 lokale tijd (08.00 Nederlandse tijd). Volgens De Ware Tijd zagen ooggetuigen dat twee mannen gericht schoten op de slachtoffers. Eén van hen zou ter plaatse zijn overleden. Het gewonde slachtoffer zou op eigen gelegenheid naar huis zijn gegaan. De politie had rond 06.00 Surinaamse tijd nog geen nog geen aanhoudingen verricht.

Oost

Pocornie was vorig jaar aanwezig in het Amsterdamse café De Zon in de Pretoriusstraat toen onbekenden het vuur openden (zie video onder). Daarbij raakte een man eenzijdig verlamd en liep een ander een beenwond op. Pocornie bleef toen geheel ongedeerd.

Antwerpen

De recherche verdacht Pocornie ervan een van de schutters te zijn die op 18 oktober 2012 de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh voor een hotel in Antwerpen liquideerden. Deze liquidatie wordt gezien als de aanleiding voor de bloedige onderwereldvete waarin al meer dan 20 dodelijke slachtoffers vielen. Pocornie speelde grote rol in het boek Mocro Maffia dat deze strijd beschrijft. Inmiddels zijn drie vermeende betrokkenen bij die liquidatie door geweld om het leven gekomen, Rida Bennajem is doodgeschoten in 2013, Chris Bouman sloeg in het huis van bewaring de hand aan zichzelf. De man die opdracht zou hebben gegeven – Benaouf A. – kreeg voor de Antwerpse moord tien jaar cel.

Zie ook:

Slachtoffer schietpartij: ‘M’n halve poot lag eraf’

‘Schutters café hadden het gemunt op Marchano P.’