Liquidatie in Rotterdam (UPDATE)

Op Katendrecht in Rotterdam is zondagavond een 32-jarige man doodgeschoten. Getuigen melden dat er meer dan tien schoten werden afgevuurd. Voorbijgangers zochten dekking achter auto’s, toen een salvo klonk; anderen wisten zich rennend in veiligheid te brengen. Slachtoffer zou Dairon, ook wel Dajo genoemd, zijn. 

Op sociale media rouwen vrienden en bekenden om de dood van de dertiger. Dairon, die gisteravond omkwam bij de liquidatie op de Rechthuislaan, groeide op in Katendrecht. ‘Ik ken je al zo lang ik het mij heugen kan. Dat geldt voor vele mensen van de Kaap. We zijn allemaal in shock en verdrietig.’ Aldus een Rotterdamse vrouw.

Automatisch vuurwapen

Volgens het AD zou er met een automatisch vuurwapen zijn geschoten. De krant stelt dat vermoedelijk nog een tweede persoon doelwit was, maar dat deze wist te ontkomen.

In een raam van een nabijgelegen café zit een kogelgat. Ook sneuvelde van een auto verschillende ruiten.

Scooter

Volgens getuigen is de schutter achter op een scooter ontkomen. Later op de avond werd een uitgebrande scooter gevonden op de Schulpweg in Rotterdam-Zuid. De politie onderzoekt of de scooter gebruikt is bij de liquidatie. Ondank de inzet van een politiehelikopter zijn er geen verdachten aangehouden. Kort na het incident is een persoon opgepakt die zich verdacht gedroeg, maar hij bleek niets met de schietpartij te maken te hebben.

(Beeld: Twitter)