Liquidatie Kevin America blijft mysterie

Precies een jaar geleden werd de Nijmegenaar Kevin America (36) geliquideerd en de politie heeft nog steeds geen verdachte kunnen aanhouden. Volgens de politie ligt het motief vermoedelijk in het wietmilieu. Het slachtoffer werd op 29 december 2012 dood aangetroffen op een parkeerplaats bij zijn woning in de Nijmeegse buurt Hegdambroek in de wijk Lindenholt. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De 36-jarige Kevin America was onder meer succesvol in de bokssport. Tevens had hij een klusbedrijf, maar met dat bedrijf zou hij zich steeds meer op het criminele pad hebben begeven.

Wiethokken

America nam volgens de politie de laatste tijd steeds meer klussen aan die te maken hadden met wiethandel. Hij bouwde kamers om tot wiethokken. Mogelijk ligt daar ook het motief van de moord op de Nijmegenaar. Buiten het feit dat de politie een vermoeden heeft over het motief, zijn er geen verdachten aangehouden in deze zaak. het onderzoek lijkt op een dood spoor te zitten.

Feestje

Op die avond in december was het slachtoffer nog naar een verjaardag geweest in Nijmegen. Ongeveer 10 minuten rijden van zijn huis. Tussen de tijd dat hij thuis wegging en op de verjaardag aankwam, heeft hij naar alle waarschijnlijkheid nog een afspraak gehad. Nadat hij wat mensen later op de avond had afgezet in het centrum van de stad, is hij teruggekeerd naar huis. Dat was tevens het laatste levensteken van de 36-jarige Nijmegenaar Kevin America.

De hoofdofficier van justitie heeft eerder een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak.

Weet u meer? Tip de redactie!