Liquidatie met shotgun in Marseille

Bij een liquidatie in de Franse havenstad Marseille is een 49-jarige man om het leven gekomen. Het gaat waarschijnlijk om een afrekening in het criminele milieu, hoewel de politie zegt dat het niet om een traditionele liquidatie gaat en alle opties openhoudt. Als het een afrekening is, is het de achtste dode bij de strijd tussen rivaliserende criminele groeperingen in Marseille sinds begin dit jaar.

De man werd woensdagavond doodgeschoten toen hij op een fiets door een rustig stuk van Marseille reed. Het slachtoffer had dertien schotwonden. Hij is waarschijnlijk meerdere keren beschoten met een shotgun of met een hagelgeweer van zwaar kaliber. Waarschijnlijk hebben twee mannen op een scooter de liquidatie gepleegd.

Het slachtoffer is bekend bij de politie voor kleine drugsvergrijpen en overtredingen als rijden zonder rijbewijs. Veel andere slachtoffers van afrekeningen stonden bij de politie ook niet bekend als zware criminelen.

In 2012 kwamen bij de drugsoorlog 24 mensen om het leven. In de winter arriveerden honderden nieuwe politieagenten. De rust leek toen terug te keren. De eerste maanden van maart werd niemand geliquideerd, hoewel er wel meerdere mislukte pogingen werden gedaan. In maart kwam een einde aan de rust: in twee weken vielen vijf doden.

Lees ook:

Nieuwe afrekening in Marseille

Afrekening met 23 kogels in Marseille

Vierde afrekening in een week in Marseille

Marseille: nieuwe agenten en dubbele moord