Liquidatie na ontvoering in Marseille

Een man is vrijdag in Marseille vermoord nadat hij in de kofferbak van een auto werd gesleept. Mogelijk werden het slachtoffer en de twee mannen die hem in de kofferbak sleepten, het niet eens over een drugsdeal. De man is op een verlaten plaats een paar kilometer verderop doodgeschoten met meerdere kogels. De auto is in brand gestoken.

Ooggetuigen zagen hoe de mannen aan het praten waren, toen het slachtoffer plotseling in de auto werd gesleept. Mogelijk waren de twee daders in de auto niet alleen; de auto is een tijd gevolgd door een Peugeot die mogelijk ook iets met de moord te maken heeft.

Het lichaam werd ontdekt toen de brandweer de in brand gestoken auto kwamen blussen. Toen het vuur gedoofd was, ontdekten de brandweermannen het lichaam in de kofferbak. De politie heeft daarop nog zoveel mogelijk sporen proberen veilig te stellen.

De Franse recherche spreekt van een 'atypische afrekening', omdat de man eerst werd ontvoerd. De daders hadden de moord waarschijnlijk niet voorbereid. Desalniettemin gaat de politie uit van een afrekening in het criminele circuit. In de Franse onderwereld is het gebruikelijk om een slachtoffer van een liquidatie in brand te steken.

De politie hoopt ondanks dat het slachtoffer ver is verbrand, dat in de autoptie duidelijk wordt met hoeveel kogels het slachtoffer om het leven is gebracht en mogelijk aanwijzingen te vinden over het wapen waarmee het slachtoffer werd vermoord. Het is de twaalfde afrekening dit jaar in de omgeving van Marseille.