Liquidatie-onderzoek Kemal Zengin hervat

Het onderzoek naar de liquidatie van de 44-jarige Kemal Zengin (foto) op 22 augustus vorig jaar wordt hervat. Twee maanden na de moord op Zengin werd het onderzoek ‘geparkeerd’, zoals de politie het noemde. Reden was te weinig capaciteit bij de recherche. 

Kemal Zengin, een bekende van de politie, werd ’s nachts om 03.00 voor zijn woning aan de Klingerbergsingel in Blerick (Limburg) neergeschoten. Toen Zengin op zijn buik op straat lag werd hij van dichtbij nogmaals onder vuur genomen.

Volkswagen Caddy

Zoon Mustafa, die op de bank lag te slapen, rende naar buiten en zag nog net hoe een blauwe Volkswagen Caddy weg scheurde. De vrouw en dochter van Kemal kwamen ook aangerend en probeerden het bloed van Zengin te stelpen. Tevergeefs. Zengin overleed ter plekke.  Een dag na de fatale schietpartij werd de Caddy uitgebrand terug gevonden in Amersfoort.

Ömer Köksal

De familie reageerde onthutst toen bekend werd dat de politie het onderzoek naar de liquidatie in de ijskast zette. De familie maakte onlangs bekend vrijdag as een stille tocht te houden. Aanvankelijk was deze bedoeld als protest om het onderzoek naar de liquidatie van Kemal Zengin stil te leggen. De tocht vindt nu plaats ter nagedachtenis van de vermoorde Zengin, alsook voor de Turkse Nederlander Ömer Köksal, die in november vorig jaar na een ruzie in Blerick werd doodgeschoten.

De politie laat weten dat het op dit moment nog niet duidelijk is wat het motief of de aanleiding is voor het schietincident waarbij Zengin om het leven kwam. Het slachtoffer had contacten in het criminele milieu. Er zijn in het onderzoek vooralsnog geen aanhoudingen verricht.