Liquidatie uit 2004 opnieuw onder de aandacht

Openbaar Ministerie en de de politie Zeeland-West-Brabant hebben het onderzoek naar de moord op Robert Sengers in 2004 in Esbeek heropend. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de dader.

Bekende

Sengers (40) werd woensdag 8 september 2004 op het parkeerterrein van café-restaurant Het Landgoed in Esbeek neergeschoten. De politie kreeg om 20.50 een melding over een schietpartij. Sengers was al overleden toen agenten hem vonden. Sengers was een bekende in het criminele milieu en ging onder meer om met de Amsterdamse crimineel Sam Klepper die in 2000 werd doodgeschoten.

Scooter

Sengers had eerder op de dag maakte een afspraak gemaakt. Met wie is onbekend. Kort nadat hij op de vermoedelijke ontmoetingsplaats verscheen werd hij door een tot op heden onbekend gebleven schutter meerdere malen beschoten. Hij zat op dat moment in zijn auto terwijl de motor nog liep. De schutter stapte vervolgens op een gereedstaande scooter en verdween via de Groenstraat, in de richting van Esbeek-Diessen. Het mogelijk gebruikte vluchtvoertuig met valse kentekenplaat werd op 10 september 2004 een kleine twee kilometer verderop aangetroffen in de bosjes aan de Groenstraat in Esbeek.

Getuigen

Destijds zijn diverse getuigen gehoord en is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de scooter en het aangetroffen dna. De politie zegt het onderzoek opnieuw onder de loep te nemen ‘in een uiterste poging’ om de zaak op te lossen. Wat de direct aanleiding voor de heropening van het onderzoek is is onbekend.