Liquidatie: verband met Staatsliedenbuurt

De man die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.15 op het industrieterrein De Schinkel werd geliquideerd is de 30-jarige Marokkaan M. el M.. Volgens de politie houdt de liquidatie verband met eerdere moorden, zoals de moord op Najib "BouhBouh" B. in Antwerpen en de moorden in de Staatsliedenbuurt. El M. stond op de nominatie als getuige te worden gehoord in de Antwerpse moordzaak.

(beeld rtv-nh)

Benaouf

Volgens website Crimescene-Pro was El M. voordat hij werd doodgeschoten in Shisha Lounge Fayrouz aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Fayrouz staat bekend als een horecagelegenheid waar personen komen die behoren tot de vermeende criminele organisatie van Benaouf A.. El M. was een bekende van A.. Het Openbaar Ministerie verdenkt Benaouf A. van uitlokking van de moord op de Amsterdammer Najib Bouhbouh en hij zou de moord ook hebben aangestuurd.

Represaille

De moorden in de Staatsliedenbuurt zijn mogelijk een represaille geweest voor de moord in Antwerpen. Voor de moorden in de Staatsliedenbuurt zit Anouar B. vast. De politie had in 2012 anonieme informatie ontvangen dat B. het gemunt zou hebben op Benaouf A. en dat die in Fayrouz een aanslag op A. wilde plegen. Deze week werd bekend dat er nieuwe verdachten zijn in de zaak van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, maar die zijn nog niet aangehouden.