Recherche zoekt getuigen coke-liquidatie

De Nationale Recherche zoekt getuigen van de liquidatie op 4 oktober 2009 van de 25-jarige Abdel El Faddil in Amsterdam-West. El Faddil kwam samen met zijn vrouw en neefje aanrijden in een Volkswagen Polo op de Dirk Sonoystraat. Toen hij uitstapte werd hij van dichtbij doodgeschoten. Zijn vrouw en neefje waren getuige maar bleven ongedeerd. De politie vermoedt dat de moord te maken had met een gestolen partij cocaïne. Vanavond komt de zaak aan de orde in televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Uit het politieonderzoek blijkt dat Abdel El Faddil met twee anderen anderhalf jaar voor zijn dood mogelijk betrokken is geweest bij het weghalen van tientallen kilo’s cocaïne uit een leegstaand appartement aan de Nicolaas Ruychaverstraat in de wijk Geuzenveld in Amsterdam.

Verder zou blijken dat El Faddil vaker partijen drugs ripte.

De Nationale Recherche denkt nu dat de eigenaren van de cocaïne Abdel El Faddil verantwoordelijk hielden voor de diefstal en daarvoor hebben gestraft.

Ook beschikt het onderzoeksteam over aanwijzingen dat het slachtoffer van de liquidatie zich bezighield met het rippen van partijen drugs.

Op de fatale zondagavond zagen getuigen dat er vier of vijf keer op El Faddil is geschoten. Er is nooit iemand voor de actie aangehouden.

De schietpartij deed destijds veel stof opwaaien, omdat de killers zo harteloos waren de liquidatie te voltooien met de vrouw van het slachtoffer en een kind als toeschouwers. In eerste instantie werd ervan uitgegaan dat het Faddils eigen kind was, maar het blijkt dus om een neefje te gaan.

Opsporing Verzocht toont een reconstructie van de liquidatie.