Liquidatiepoging op Britse superovervaller

Een Britse crimineel die werd veroordeeld voor de grootste gewapende overval ooit in Groot-Brittannië is donderdag zwaargewond geraakt bij een liquidatiepoging. Paul Allen (41) werd zes keer geraakt in zijn borst en nek maar overleefde de aanslag.

Serre

De schietpartij gebeurde in zijn huis in Woodford Green, in het noordoosten van Londen. De politie werd ’s avonds om 23.10 gealarmeerd.

Allen Weerd beschoten door een ruit toen hij in de serre van zijn huis stond. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Een particuliere beveiliger kwam als eerste ter plaatse nadat hij buiten werd aangeroepen door de vriendin van Allen. De oud-militair wist het bloeden enigszins te stoppen. In het huis waren kinderen getuige van de moordpoging.

Securitas-overval

Paul Allen is veroordeeld voor zijn rol in de Securitas-overval in 2006 in Tonbridge, Kent. Daar roofde een groep als politiemensen geklede daders 53 miljoen pond uit een gelddepot. De groep liet 153 miljoen pond liggen omdat dit geld niet paste in de bestelbus waarin ze ontkwamen.

De politie heeft 21 miljoen teruggevonden, de rest is spoorloos gebleven.

Paul Allen was destijds een MMA-vechter. Hij vluchtte met buit naar Marokko. In 2008 werd hij uitgeleverd, en in het VK veroordeeld tot achttien jaar cel, waarvan hij er negen uitzat. Hij betaalde een ontnemingsvordering van 1,23 miljoen pond, volgens de aanklagers zijn aandeel in de buit.