Liquidatieproces naar Schiphol

Het Amsterdamse liquidatieproces Passage wordt in hoger beroep behandeld op het nieuwe complex van justitie op Schiphol. In eerste aanleg werd de mega strafzaak behandeld in de Bunker in Amsterdam-Osdorp. Het gerechtshof wil het proces niet op dezelfde plek laten plaatsvinden.

 'Dan is het enige verschil dat er andere mensen achter de tafel van de rechter en het Openbaar Ministerie zitten', aldus de woordvoerder van het gerechtshof tegen het ANP. 'Het hof vindt het belangrijk dat het ook echt fysiek een andere locatie is.'

In het Amsterdamse liquidatieproces Passage werden in januari van dit jaar drie mannen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Het gaat om Jesse R., Mohammed R. en Siegfried S. Het OM eiste tegen zes personen levenslang. De andere verdachten kregen onder meer jarenlange celstraffen of werden vrijgesproken van moord.

De veroordeling van de personen in de grootste strafzaak van Nederland is voor het grootste gedeelte onderbouwd door verklaringen van kroongetuige Peter la S.

Lees hier alles over het liquidatieproces.