‘Liquidaties na heroïneroof’

Verschillende recente liquidaties in het Turkse milieu in en rond Rotterdam zijn een gevolg van een roof van honderden kilo’s heroïne en een grote hoeveelheid cash. Onder andere de afrekeningen van de 50-jarige Mustafa Ates (foto) uit Vlaardingen en Zeki Yumusak (41) uit Barendrecht zouden met de diefstal te maken hebben. 

Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Klusjesman

Criminelen wisten de drugs en het geld te stelen door een bouwer van stashes, geheime bergplaatsen voor bijvoorbeeld cash, wapens en drugs, zodanig onder druk te zetten, dat deze klusjesman de verstopplek aanwees. De geroofde partij heroïne zou hebben toebehoord aan een van de grootste kopstukken van de Turkse onderwereld in Nederland.

Vergelding

De liquidaties van Mustafa Ates op 22 juli in Rijswijk en die van Zeki Yumusak drie dagen later in Rotterdam zouden een vergelding zijn voor de diefstal. Een van de slachtoffers zou ook gemarteld zijn. Omdat er meerdere mannen betrokken zouden zijn bij de roof, wordt volgens De Telegraaf gevreesd voor meer liquidaties.

Op 28 augustus werd in Rotterdam een derde man met een Turkse achtergrond geliquideerd. Maar het is nog niet duidelijk of die ook verband houdt met de twee andere afrekeningen.