Liquidatieverdachte Omar Lkhorf uitgeleverd

Omar Lkhorf, de man die ervan wordt verdacht te opdracht te hebben gegeven voor de liquidatie van Chahid Yakhlaf (foto), is door België uitgeleverd aan Nederland. Lkhorf wordt nog zeker negentig dagen vastgehouden.

Dat meldt Het Parool. Lkhorf werd op 30 juni aangehouden in België. Volgens de politie blijkt uit gegevens van PGP-telefoons dat hij contact onderhield met de vermeende schutters, Hicham M. en Mohamed H.. Zij zitten vast.

Lkhorf is een bekend figuur in de Amsterdamse onderwereld. Hij zou deel uitmaken van de groep rond Benaouf A. en Houssine A., die een gewelddadig conflict hadden met de groep rond Gwenette Martha.

Benaouf A. wordt gezien als het doelwit van de beruchte dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012. Hij overleefde, maar Youssef Lkhorf, de broer van de nu uitgeleverde Omar, kwam daarbij wel om het leven.

De liquidatie waarvan Omar Lkhorf wordt gezien als de opdrachtgever, vond plaats op oudejaarsdag 2015. Chahid Yakhlaf, het slachtoffer, zou weer behoren tot de groep rond Martha, die zelf op dat moment al was vermoord. Yakhlaf was op dat moment ondergedoken op een camping in Kerkdriel. Hij werd met automatische wapens doodgeschoten.

Lees ook:

Omar Lkhorf opgepakt voor liquidatie Yakhlaf

‘Sterk bewijs tegen verdachten Yakhlaf-zaak’

Moordenaars Yakhlaf wachtten al dagen