Litouwer doodgestoken in Breda

In Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag een vermoedelijk 54-jarige man uit Litouwen doodgestoken. Een 48-jarige man uit Litouwen is aangehouden in verband met de steekpartij, aldus de politie.

Vrachtwagens

Het geweld vond plaats op rond middernacht nabij het bedrijventerrein IABC. Agenten troffen na een melding een zwaar gewonde man aan op straat tussen twee vrachtwagens. Hij was buiten kennis. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het traumateam van de LifeLiner bij de reanimatie van het slachtoffer. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later in de nacht overleed.

Bureau

De politie heeft de omgeving van de plaats delict afgezet voor het forensisch sporenonderzoek. Tactisch rechercheurs startten een onderzoek in de directe omgeving. Al snel werd de 48-jarige Litouwer aangehouden. Ook zijn enkele getuigen naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Gedurende de nacht is getracht de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een 54-jarige man uit Litouwen.

Mogelijk zijn dader en slachtoffer vrachtwagenchauffeurs. Op het bedrijventerrein IABC zijn nationale en internationale bedrijven gevestigd. Diverse internationale vrachtwagenchauffeurs overnachtten daar afgelopen nacht, in afwachting van het laden/lossen van hun vrachtwagen.