Sportschoolhouder in Almere geliquideerd

De man die gisterenochtend in Almere om het leven is gekomen blijkt in koelen bloede te zijn geliquideerd. Slachtoffer is de 43-jarige Mondher Bennour uit Almere, eigenaar van sportschool Sport & Fitness en handelaar in sportvoeding. De Telegraaf suggereert dat Bennour mogelijk betrokken was bij illegale handel in anabole steroïden en andere doping. ‘Mondher had meerdere vijanden’, zegt een ‘boezemvriend’ tegen de verslaggever van de krant.

 

Benhour reikte in 1999 tot de derde plaats bij de WK bodybuilding.

Vijf jaar geleden zou hij wegens handel in verboden anabole steroïden zijn veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. In maart van dit jaar ging zijn sportschool failliet. Ook zou er twee keer brand zijn geweest bij de school.

Bennour is gisteren in alle vroegte gevonden op straat tussen auto’s in de buurt van zijn appartement.

Een ondernemer op het bedrijventerrein Markerkant, waar de sportschool is gevestigd zegt in De Telegraaf: ‘Hij hield zich met handeltjes bezig waar ik graag ver weg van wil blijven. Ook de figuren die altijd in zijn nabijheid te vinden waren geven me het beeld van een dubieuze zakenman. Ik sluit niet uit dat een van die duistere types uiteindelijk de dader blijkt.’

Een broer van het slachtoffer is aangehouden op de plaats delict nadat hij een politiebusje zou hebben vernield.