Locoburgemeester duikt onder voor MC

De locoburgemeester van Emmen, Bouke Arends, heeft drie weken ondergedoken gezeten in Groot-Brittannië. Dat was op advies van het Openbaar Ministerie. Er werden doodsbedreigingen aan het adres van Arends gedaan na sluiting van een clubhuis van No Surrender in januari van dit jaar (foto). Er zijn geen arrestaties verricht. 

Arends tegenover NPO Radio 1: ‘Dit soort dingen komt niet alleen voor in Zuid-Italië maar is ook de praktijk in Nederland.

Naar huis

Vanaf 10 maart verbleef de locoburgemeester niet meer thuis. Nadat politie en justitie onderzoek gedaan hadden naar de ernstige bedreigingen, konden Arends en zijn vrouw na drie weken weer naar huis. Tijdens hun verblijf in het buitenland waren de kinderen ook op andere adressen ondergebracht. De familie van Arends wist niet waar de locoburgemeester verbleef. De locoburgemeester, op wiens last het clubhuis van No Surrender werd gesloten, heeft de periode als uiterst bizar ervaren. Tegen het Dagblad van het Noorden verklaarde hij: ‘Het kán niet zo zijn dat bestuurders voor hun leven moeten vrezen als ze een besluit nemen om de rechtstaat te handhaven.’ Arends had het clubhuis gesloten omdat de politie vermoedde dat er drugs werden verhandeld.

Onzin

President Henk Kuipers van No Surrender liet tegenover verschillende media weten het hele verhaal complete onzin te vinden. ‘Die locoburgemeester is een neef van me. Het is gewoon een hetze van het OM.’

Arends  is inmiddels weer gewoon wethouder voor de PvdA in Emmen.