Lorsé niet gedagvaard voor moord Wassink

Het Openbaar Ministerie in Breda heeft de Rotterdammer en ex-drugsbaron Kobus Lorsé (70) nog niet gedagvaard voor de moord op John Wassink. Hij blijft voorlopig in voorarrest voor het voorhanden hebben van acht vuurwapens, zo besloot de rechtbank vrijdag.

Kanaal

Zijn advocaat Anouk Stoop had vrijdag wel om zijn vrijlating gevraagd. Het is zeer opmerkelijk dat het Openbaar Ministerie momenteel kennelijk onvoldoende bewijs ziet om Lorsé voor de rechtbank te brengen voor de moord op Wassink. Hij werd in maart van dit jaar aangehouden. Wassink werd in juli 2014 dood gevonden in een kanaal in Brabant. De officier van justitie benadrukte dat Lorsé wel verdachte blijft in de zaak.

Zakenpartner

Er is dna-bewijs tegen Lorsé maar dat is niet overtuigend en een contra-expertise maakte de conclusies van het eerdere dna-onderzoek zwakker. Het staat ook niet vast dat Wassink is doodgeschoten met één van de twee vuurwapens waarvan Lorsé heeft toegegeven dat ze van hem waren. ‘Verder zul je tegen mij niks vinden’, zei hij voor de rechtbank. Lorsé heeft in eerdere verklaringen gezegd dat hij de voormalige zakenpartner van zijn schoonzoon John Wassink verantwoordelijk houdt voor de moord.

Oktober

De vuurwapens werden op verschillende adressen waar Lorsé verblijft gevonden. Van zes vuurwapens ontkent hij er iets mee te maken te hebben. De rechtszaak over het wapenbezit wordt op 6 oktober inhoudelijk behandeld. Zijn dochter Petra – de ex-vrouw van John Wassink – moet ook terechtstaan voor een aantal van deze wapens, die bij haar woning zijn gevonden.

Zie ook:

OM ziet dna-bewijs in moordzaak Wassink (UPDATE)

Dochter Kobus Lorsé aangehouden

Kobus Lorsé aangehouden voor moord Wassink

Verdachten verdwijning Jelle Leemans weer vrij

‘Ik heb mijn schoonzoon niet vermoord’