Loslippige verdachte in zaak Andy de Heus

De politie heeft in het onderzoek naar de verdwijning van en de moord op Andy de Heus, meegeluisterd met cruciale gesprekken die verdachte Ronnie S. in de bajes in Duitsland met anderen over de zaak heeft gevoerd. Dat hebben diverse bronnen bevestigd tegenover De Limburger.

Richtmicrofoons

De krant meldt vrijdag dat de recherche onder andere richtmicrofoons heeft ingezet in de gevangenis. De 48-jarige Sittardenaar S. heeft in zeker een telefoontje naar iemand buiten de gevangenis én in minstens een gesprek met een kennis die hem kwam opzoeken informatie gedeeld die doorslaggevend kan zijn voor de oplossing van de zaak.

Bochum

Advocaat Serge Weening, die Ronnie S. die bijstaat, wil niet meer kwijt dan dat het klopt dat de politie heeft meegeluisterd met gesprekken van zijn gedetineerde cliënt. Op het moment dat de politie de conversaties afluisterde, wist S. al hij dat hij verdachte was in de zaak-De Heus.

De rechtbank in Bochum veroordeelde S. in april tot vier jaar en acht maanden cel wegens drugshandel. Andy de Heus uit Pey-Echt verdween eind 2012. De politie vond zijn stoffelijk overschot in februari bij een visvijver in Stevensweert. In de verdwijningszaak is Ronnie S. een cruciale verdachte, omdat hij op de avond van diens verdwijning Andy de Heus vrijwel zeker heeft ontmoet.

Eerdere berichten:

Weer doorzoeking in zaak Andy de Heus

Doorzoeking in onderzoek De Heus

Verdachte De Heus mogelijk jaren in cel