Loungecafé in Bussum gesloten na drugsvondst

Bij een inval in horecazaak Arena aan de Huizerweg in Bussum zijn vrijdagavond verschillende soorten drugs aangetroffen, waaronder heroïne en cocaïne. De zaak is op last van burgemeester Han ter Heegde gesloten.

Bolletjes heroïne en cocaïne

Vrijdagavond rond 20.00 uur viel de politie het pand binnen dat voorheen Theehuis Relax heette. De horecagelegenheid was op dat moment open en er waren meerdere mensen binnen. Personeelsleden en bezoekers werden gecontroleerd. Ook werd een speurhond ingezet. Politieagenten troffen in het loungecafé een plastic zakje met bolletjes heroïne en cocaïne aan. Ook werd er hasj gevonden. Een van de aanwezigen was in het bezit van een mes dat ook in beslag werd genomen.

Overlast

De politie startte een onderzoek naar het pand nadat er meerdere signalen binnenkwamen over drugsgebruik en -handel. Ook was er regelmatig overlast bij het pand, zoals foutgeparkeerde auto’s, geluidsoverlast en intimidatie van voorbijgangers. Voor burgemeester Han ter Heegde van Bussum waren er voldoende gronden om het pand tijdelijk te sluiten op grond van de Opiumwet.