Louwes voorlopig geen advocaat

Ernest Louwes, die in de Deventer moordzaak is veroordeeld tot twaalf jaar cel, wordt voorlopig toch geen advocaat in Den Haag. Louwes had een verzoek tot inschrijving ingediend bij de rechtbank in Den Haag, maar de raad van toezicht van de Haagse Orde van Advocaten heeft zich tegen de inschrijving van Louwes verzet. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag.

Louwes wilde zich eerder al eens in laten schrijven als advocaat, maar toen werd zijn verzoek ook afgewezen omdat hij geen Verklaring Omtrent het Gedrag had. Die verklaring heeft Louwes nu wel, maar de raad van toezicht wil bezwaar maken tegen het toekennen van de verklaring.

Louwes kreeg in 1999 een twaalfjarige gevangenisstraf opgelegd omdat hij Jacqueline Wittenberg zou hebben omgebracht. Hij was haar fiscaal-juridisch adviseur. Louwes heeft altijd ontkend dat hij de moord heeft gepleegd. Hij kreeg steun van onder andere Maurice de Hond, die denkt aan een juridische dwaling.

Ook werd Louwes gesteund door Jan de L., voor wiens bedrijf Louwes mogelijk als advocaat gaat werken. De L. werd in 2010 opgepakt voor het doodsteken van zijn echtgenote en veroordeeld tot acht jaar cel en tbs. Het bedrijf wordt gerund door de vader van De L..