Loverboy zedenzaak Valkenburg krijgt 2 jaar

Armin A., de loverboy in de Valkenburgse zedenzaak, is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot twee jaar celstraf. Hij heeft een minderjarig meisje aangezet tot prostitutie. A. moet het meisje daarom ook een schadevergoeding van 2500 euro betalen.

Dat is fors minder dan de advocaat van het meisje had gevraagd. Die wilde een schadevergoeding van 12.500 euro. Het Openbaar Ministerie had bovendien om drie jaar celstraf gevraagd, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Kwalijk

De rechtbank wilde de 21-jarige A. echter geen voorwaardelijke straf opleggen omdat hij nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling liep. De rechtbank nam het de verdachte kwalijk dat hij op geen enkel moment heeft laten zien ‘dat hij het kwalijke van zijn handelen inziet’. Hij regelde onder meer de hotels en kamers waarin het meisje kon werken, en onderhield contacten met klanten. Hij heeft ook toezicht gehouden toen het meisje seks had met de mannen.

Komende maand begint de zaak tegen 27 van de 29 verdachte klanten van het minderjarige meisje. De meeste klanten zullen niet bij deze zaak aanwezig zijn.