Lucassen blijft gewoon in de Tweede Kamer

 

Eric Lucassen blijft in de Tweede Kamer zitten. PVV-leider Geert Wilders neemt hem wel alle inhoudelijke taken af. Door in de kamer te blijven zitten behoudt Lucassen zijn salaris en wachtgeld. Indien hij op zou stappen loopt hij bijna een half miljoen euro mis. Uit enquetes blijkt dat 83% van de Nederlanders vindt dat Lucassen weg moet. Kijk naar de video.

Geert Wilders zei vandaag in een verklaring dat hij zoch ‘oneerlijk bejegend’ voelt door Lucassen, die zijn veroordeling wegens ontucht tegenover zijn fractieleider verzweeg. De affaire Lucassen, die Crimesite als eerste aan het licht bracht, werd politiek steeds ingewikkelder. De veroordeelde zedendeliquent wegsturen betekent een einde aan de meerderheid van het kabinet Rutte. Maar vrijwillig opstappen leek Lucassen niet te willen doen.

De man van een half miljoen

Als het omstreden kamerlid zelf zou zijn opgestapt, ontving hij in totaal slechts 141.000 euro wachtgeld in de komende twee jaar. Hij zou dan 80% van zijn loon krijgen in het eerste jaar en 70% in het tweede jaar. Maar wanneer hij de hele kabinetsperiode blijft zitten, ontvangt hij 625.100 euro aan salaris en wachtgeld. Politieke waarnemers denken daarom dat Lucassen weigerde weg te gaan; de financiele belangen die voor hem op het spel staan zijn eenvoudigweg te groot en zijn maatschappelijk carriere is hoe dan ook verwoest. Door zelf op te stappen zou hij bijna een half miljoen euro hebben verspeeld. Een oplossing had kunnen zijn dat de PVV hem een gouden handruk gaf, maar daar is niet voor gekozen. Lucassen zou zijn zetel dan opgeven en de partij zou zijn financiele gat van 484.100 euro aanvullen uit de partijkas.

De reactie van Wilders op alle commotie: